Průvod svatých 2022

Průvod svatých 2022

pruvod-svatych-2022-web

V pondělí 31. října bude již čtvrtý Průvod svatých v naší farnosti.
Za tímto účelem si děti vyberou nějakého svatého nebo svatou (příp. blahoslavené), kterého budou představovat a patřičně se na to připraví (kostým a základní informace o životě světce). Menší děti mohou jíz za anděly. Z organizačních důvodů prosíme o přihlášení dětí - bude dobré, když každý světec bude mít pouze jednoho představitele. 

Program:
15:30 registrace, převlékání na faře
16:30 průvod svatých do kostela
- představení svatých
- mše svatá (s modlitbou Otče náš v různých jazycích)
- průvod na náměstí a modlitba
- malé pohoštění pro děti v sále
cca 19:00 zakončení

Děkujeme za napečené dobroty :)

Registrace na faře nebo webu (ukončena 30.10.2022).

Další informace

Při mši svaté 31. lříjna se děti zapojí do průvodu svatých. Starší děti si vyberou některého ze svatých nebo blahoslavených, kterého budou představovat a přestrojí se za něj. Menší děti mohou jít za anděly. Pokud budete potřebovat inspiraci k výběru svatých, můžete se mrknout na stránky o svatých https://deti.vira.cz/kalendar/svatky-svatych nebo http://catholica.cz/. Na výše uvedených stránkách najdete také obrázky svatých a seznam atributů světců, podle nichž můžete promyslet svůj kostým. A určitě si přečtěte něco o svatém, za kterého budete přestrojeni, abyste se mohli krátce představit :-).

Aby se svatí neopakovali a pro usnadnění organizace celé akce, se prosím přihlaste na faře. Před přihlášením prosím zkontrolujte, zda vámi vybraný svatý již není v seznamu přihlášených. Pokud ano, vyberte si prosím jiného. Svatých je hodně, určitě se vám to povede :-). V tabulce seznamu přihlášených se zobrazí pouze jméno svatého a jméno dítěte.

Z organizačních důvodů prosíme nahlaste také malé děti, které půjdou za anděla, děkujeme.
Všichni včas přihlášení svatí (do 28. října) budou v kostele zařazeni do výstavy svatých, ta bude později doplněna o aktuální fotografie svatých - v přestrojení dětí.

Přípravné setkání s dětmi bude na faře od cca 16:15 (bude upřesněno podle počtu přihlášených dětí). V případě, že se budete převlékat na místě, můžete přijít už od 15:30 hodin. Zakončení bude kolem 19:00.